En İyi 5 Yapay Zeka Aracı – İçerik Oluşturma

Yapay zeka ile içerik oluştururken size yardımcı olacak en iyi 5 yapay zeka aracını derledik. Birlikte kısaca göz atalım.

Yapay zeka ile içerik oluştururken size yardımcı olacak en iyi 5 yapay zeka aracını derledik. Birlikte kısaca göz atalım.

1. ChatGPT

Hiç şüphesiz listenin başında OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT geliyor. Ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunan ChatGPT’nin diyalog süreçleri hem Türkçe hem diğer dillerde kullanılabiliyor.

ChatGPT nasıl kullanılır?

Öncelikle https://chat.openai.com adresine gidiyoruz. Alternatif olarak hem iOS hem de Android uygulamaları mevcut. Buradan Sign-Up ile kayıt oluyoruz. İster kendi e-posta adresiniz ile isterseniz Google, Microsoft ve Apple hesaplarınız ile kaydı tamamlıyorsunuz.

Daha sonra ücretsiz olarak size ChatGPT 3.5 sürümü kullanıma açılıyor. Bu sürümde yalnızca metin oluşturma mevcut. Belirli sınırlamalar ve gelişmişlik farkı söz konusu. Ancak çok profesyonel işlerle uğraşmıyorsanız yeterli olacaktır. Diğer yandan aylık 20$ ücretle Plus aboneliği alarak gelişmiş yapay zeka, görsel oluşturma, özel GPT’ler gibi seçeneklerden faydalanabilir, daha uzun konuşmalar yapabilirsiniz. Ancak ücretli sürümünde şu an için 3 saat içinde 40 mesajlaşma gibi bir limiti var.

ChatGPT örnek mesajlaşma

2. Google Gemini (Bard)

İlk olarak Bard adıyla duyurulan Google’ın yapay zeka aracı şimdi Gemini adıyla kullanıma açık. İçerik oluşturma, görsel oluşturma gibi özellikleri ücretsiz sunan Gemini, ücretli aboneliğiyle daha gelişmiş bir yapay zeka motorunu kullanmanıza izin veriyor.

Google Gemini ile ChatGPT arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtmeliyim. Kullanımı için yapmanız gereken https://gemini.google.com adresine gitmek ve Gmail hesabınızla kullanmaya başlamak. Neden dağlar kadar fark var derseniz, ChatGPT sizi çok daha iyi anlayıp çok iyi sonuçlar verirken Gemini çok zayıf kalıyor bu konularda. Yani Gemini kullanırken biraz daha prompt oluşturma konusunda yetenekli olmalısınız ve beklentiniz düşük olmalı.

En İyi 5 Yapay Zeka Aracı - İçerik Oluşturma

3. Grok

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X. Elon Musk’ın satın alması sonrası birçok alanda atılım yapan X, yapay zeka chatbotunu da kullanıma sunmuştu. Grok ismiyle sunulan yapay zeka aracı Premium+ üyelerine açık. Ancak geçtiğimiz günlerde kodunun kullanımını açık kaynak olarak sunmuşlardı. Yine de direk kullanmak isterseniz X hesabınıza aylık 300 TL ödemeli bir Premium+ aboneliği eklemelisiniz.

Grok’u ön plana çıkaran özelliklerin başında ise anlık güncelliği diyebiliriz. X üzerindeki güncel verileri kullanarak size çok iyi sonuçlar sağlayabiliyor. Ancak Türkçe tarafı biraz zayıf diyebiliriz. Anlıyor ama konuşması biraz zayıf 🙂

En İyi 5 Yapay Zeka Aracı - İçerik Oluşturma

4. Microsoft Copilot

Önce Bing AI olarak duyurulan fakat sonra Copilot olarak adı değişen Microsoft’un yapay zeka uygulaması, OpenAI alt yapısını kullanıyor. Ancak GPT-4 Turbo sürümünü yayına alan Copilot biraz daha özelleştirilmiş bir sürüm. Yani yanıtlar biraz daha organize edilmiş şekilde kullanılıyor. Copilot yine ücretli ve ücretsiz seçeneklere sahip. Ücretsiz seçenek görsel oluşturma ve GPT-4 Turbo sürümünü kullanma imkanını sunuyor. Ücretli sürümde ise Microsoft uygulamalarına entegrasyon gibi seçenekleri de sunuyor. Copilot’un mantığı biraz daha arama motoru gibi çalışırken internetteki kaynakları referans alarak sonuçlar üretiyor.

En İyi 5 Yapay Zeka Aracı - İçerik Oluşturma

5. Canva Yapay Zeka Araçları

Canva’nın kendi içinde yer alan yapay zeka araçları da oldukça başarılı diyebilirim. Burada görsel içerikler oluşturma ön plana çıkarken metin oluşturma ve diğer yapay zeka uygulamalarını programa bağlama gibi seçeneklerinizde oluyor. Canva Pro aboneliği ile bu gelişmiş yapay zeka araçlarını kullanabiliyorsunuz.

En İyi 5 Yapay Zeka Aracı - İçerik Oluşturma

En İyi 5 Yapay Zeka Aracını Nasıl Derledik?

Öncelikle bu 5 aracı da aktif olarak kullanmaktayız. Gerek sosyal medya gerekse iş alanında bu 5 yapay zeka aracını da aktif olarak kullanıyoruz. Bunların dışında kullandığımız farklı araçlar da söz konusu. Sıralamayı yaparken bizim için en verimli olduğunu düşündüğümüz araçları derledik. Nitekim kullanım alanınıza göre en iyi kararı yine siz verebilirsiniz. Ancak dürüst olmak gerekirse ChatGPT ve Grok gerçekten çok önde gidiyor içerik oluşturma alanında. Canva ise mucize kolaylıklar sağlıyor diyebiliriz.

Yapay zeka ile ilgili içeriklerimizden daha fazla tavsiye ve bilgiye ulaşabilirsiniz.

Daha fazlası için bizleri X ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Arthur Dent
Arthur Dent

Galaksi çapında bir maceraya pijamalarıyla başlayan tek kişi. Dünya'nın yok edilmesinden sağ çıkan Arthur, evrenin tuhaflıklarıyla dolu bir yolculukta kendi sakinliğini korumaya çalışıyor. En iyi yeteneği: Mümkün olan en garip durumlarda bile sıradan kalmak.

Nesne: 34

Cevap bırakın

tr_TR